Menu

14 november 2017: Inspiratiesessie

Teaming up for Business Flow!

Hoe kom je als ondernemer in een flow? Dat is de vraag die dr. Jef van den Hout PDEng op een inspirerende manier antwoord op gaat geven tijdens de Inspiratiesessie van JOST.

Flow is een wetenschappelijk begrip dat wordt gehanteerd in de psychologie. Mensen in flow voelen zich voldaan, van betekenis en presteren in het moment zelf optimaal.

Er bestaan verschillende voorwaarden om de kans op flow voor jezelf te vergroten. In Jef’s verhaal worden deze voorwaarden tastbaar gemaakt, alsook de voorwaarden om in samenwerking met anderen teamflow te bereiken. Jef stelt namelijk dat waardevolle resultaten alleen in samenwerking met anderen worden bereikt. Het samen ervaren van flow tijdens de totstandkoming van dit resultaat is dan zeer wenselijk. Jef daagt daarom ondernemers, en dus ook jou, uit om zichzelf en de mensen om hen heen klaar te stomen voor teamflow!

Jef van den Hout (1978) behaalde in december 2016 zijn doctorstitel naar het theoretische concept teamflow onder begeleiding van Prof. Mathieu Weggeman (TU/e). De beroemde Hongaars-Amerikaanse flow professor Mihaly Csikszentmihalyi nam als opponent plaats in zijn commissie en keurde daarmee zijn proefschrift goed.

In de praktijk regisseert Jef met zijn opgedane kennis en ervaring teams en organisaties graag richting teamflow. De door hem wetenschappelijk gevalideerde tools zijn beschikbaar via de netwerkorganisatie Flow Concepts (www.flowconcepts.nl).

Jef studeerde eerder psychologie aan de Universiteit van Tilburg en Architectural Design Management Systems aan de Technische Universiteit Eindhoven. Na een paar jaar als organisatieadviseur actief te zijn ontdekte hij dat flow is wat hem drijft en besloot daar toen zijn persoonlijk doel van te maken.

Te gast bij Interpolis

Maar ondernemersflow is niet het enige waar je op geinspireerd gaat worden.

We zijn te gast bij Interpolis, een belangrijke samenwerkingspartner van JOST. Sjak van Nieuwkuijk neemt ons op een inspirerende en enthousiaste manier mee in de manier waarop Interpolis in hun eigen ondernemersflow blijft door innoverende en bijzondere projecten.

Daarmee zorgen ze ervoor dat ze een bijzondere verzekeraar zijn én blijven!

Sjak is een verbinder pur sang: hij weet alles van risico’s en preventie-oplossingen en weet zijn inhoudelijke verhaal boeiend en met enthousiasme te koppelen aan de belevingswereld van zijn toehoorders. Zet daar zijn hang naar innovatie, op zoek blijven naar het nieuwe, onbekende, naast en een pakkend verhaal is gegarandeerd. Na Sjak’s verhaal krijg je de mogelijkheid het bijzondere gebouw van Interpolis te bekijken en kun je een innovatieve ontwikkeling van Interpolis aan de lijve ervaren – een virtual reality ervaring.

Kortom: de inspiratiesessie op 14 november wordt wederom een boeiende bijeenkomst!

Datum: dinsdag 14 november 2017

Locatie: Interpolis, Spoorlaan 298, Tilburg

Tijd: ontvangst – 19.00 uur | aanvang: 19.30 uur | einde: 22.00 uur

Datum:

14 november 2017

Lokatie:

Interpolis, Spoorlaan 298, Tilburg