Menu

Op vrijdag 18 november is de landelijke Dag van de Ondernemer.

MKB-Nederland vindt dat ondernemers respect verdienen voor hun inzet en dat er een moment moet zijn waarop aandacht wordt gegeven aan het belang van ondernemers voor Nederland. Een dag waarop we het ondernemerschap vieren en ondernemers bedanken voor hun durf en doorzettingsvermogen.

Die dag slaan Citymarketing TilburgStation88Gemeente Tilburg, Midpoint Brabant en JOST de handen ineen om een gevarieerd programma aan te bieden. Zowel de meer gevestigde ondernemer binnen het MKB als zeker ook de starter worden ‘in het zonnetje’ gezet.

Dat gaan we doen door ruimte te geven aan het ontmoeten van ondernemers, een visie op ondernemen te geven en de rol van de lokale overheid hierin. Maar vooral kennisoverdracht in de vorm van diverse workshops. And last but not least, geven we extra aandacht aan een aantal ondernemers die afgelopen jaar een ondernemersprijs ontvingen.

Programma en praktische informatie

Datum: vrijdag 18 november 2022

Programma:
14:00 u: Ontvangst met koffie en thee
14:15 u: Opening en Welkom
14:30 u: Workshop ronde 1
15:30 u: Workshop ronde 2
16:30 u: Borrel en aandacht voor diverse ondernemersprijzen
18:00 u: Einde

Locatie: Station88, Burgemeester Brokxlaan 12, 5041 SB Tilburg
Betaald parkeren:  Voor de deur of een van de andere parkeerterreinen in de Spoorzone.

Toegang en deelname aan het programma: Gratis, aanmelden is wel verplicht!

Workshops

De workshops zijn vooral gericht op het vergroten van jouw ondernemerskennis. Er zijn in totaal 7 verschillende thema’s. Je kunt in totaal 2 verschillende workshops van 1 uur volgen.

Hieronder vind je korte informatie over de workshops:

Workshopronde 1 (14:30u-15:30u)

 

Hoe verduurzaam ik mijn bedrijf, producten en processen?

Aan de hand van de Belevenisbox gaat Jesse de Doelder met je in gesprek over hoe je met jouw bedrijf kunt werken aan verduurzaming op het gebied van onder meer energiebesparing en circulaire producten en processen. Het is voor iedere onderneming urgent om hiermee aan de slag te gaan. Er komen veel maatregelen op je af waar je als bedrijf aan moet voldoen. Jesse neemt met je door hoe kun je ervoor kunt zorgen dat jouw organisatie hier nu al stappen in kan nemen.

 

Jesse de Doelder
Midpoint Brabant

Projectmanager Circulaire Economie Midden-Brabant

 

Netwerken

Netwerken draait om connecties: om precies te zijn om het leggen van connecties tussen mensen. Netwerken is ook een werkwoord en is daarmee dynamisch van aard. Netwerken groeien, maar als jij ze niet onderhoudt, kunnen ze ook krimpen. Niet iedereen heeft een aangeboren talent voor netwerken. Je kan het wel leren! In deze interactieve workshop sta jij allereerst stil bij de kracht van netwerken: hoe wordt jij als individu sterker in het creëren van wederzijdse relaties om daarmee je doelen te bereiken? Succesvol netwerken vindt op je eigen niveau plaats: directeuren met directeuren, zzp-ers met zzp-ers, etc. De huidige tijdsgeest vereist specifieke vaardigheden en nieuwe inzichten om succesvol te kunnen netwerken. Jij past die inzichten meteen toe in deze workshop, waardoor je netwerk meteen kan groeien. Mooie uitdaging!

 

Ankie Swakhoven
Performance College

Trainster Business Development

 

Maak een serieuze start met je ondernemerschap

Marjo Landsman en  Niek Frijters
SlagKracht013Sociaal Krachtig 013

Loop jij met het idee rond een eigen onderneming te starten en vraag je je af wat hier allemaal bij komt kijken? Of heb je sinds kort een eigen bedrijf en wil je verder groeien in je kennis om hiermee een goede basis te leggen voor de toekomst? Tijdens de workshop ‘Maak een serieuze start met je ondernemerschap’ gaan we diverse onderdelen van het ondernemerschap belichten.

Denk aan:

  • Past ondernemerschap bij jou?
  • Wat ga je verkopen? Wie zijn je klanten? Hoe gaan de klanten jou vinden?
  • Bereken wat je nodig hebt aan inkomsten (let op: omzet is niet hetzelfde als winst)!
  • Wat betekent ondernemen voor je werk-privé balans en voor je gezin?
  • Maak een veilige opstart, hoe bereid je je goed voor en zorg je voor voldoende startkapitaal!

Kortom met de workshop ‘Maak een serieuze start met je ondernemerschap’ gaan we een beeld schetsen wat het betekent om ondernemer te zijn! Welke kansen biedt dit jou. Welke informatie moet je helder hebben bij de opstart? En welke risico’s loop je als ondernemer.

 

Welke ondersteuning kun je krijgen als startup?

Richard Heesen neemt je mee in de ondersteuning die je kunt krijgen als startup. Waar moet je dan aan voldoen en welke mogelijkheden zijn er op het gebied van begeleiding, netwerken en financiering? Als startende ondernemer kom je allerlei zaken tegen waar je hulp bij kunt gebruiken. Richard en zijn team helpen je hierbij met onafhankelijk advies. Ook vertelt hij welke partijen je nog meer kunnen en van welke diensten je gebruik kunt maken. In deze workshop gaat hij in op jouw vragen.

 

Richard Heesen
Midpoint Brabant

Business Developer Startups Midden-Brabant

 

 

Workshopronde 2 (15:30u-16:30u)

Hoe je in drie dagen ondernemen meer kunt verdienen dan in zes dagen hard werken

Hans Jansen
Open Doors Academy

Als ondernemer zijn we altijd op zoek naar het beste resultaat.
Maar wat houdt dit ‘beste resultaat’ nu precies in en hoe bereiken we dit?In deze workshop laat Hans Jansen je zien hoe jij de beste resultaten voor je bedrijf kunt behalen. Hans is een geboren ondernemer. Op zijn 21e startte hij zijn eerste bedrijf, wat hij uitgroeide tot een succesvolle onderneming van 120 man.
Verkopen is altijd al zijn passie geweest en in zijn bedrijf kwam hij erachter dat hij hier niet alleen zelf goed in was, maar ook nog zijn team wist te trainen tot geslaagde verkopers.Na 10 jaar zijn bedrijf te hebben gerund, besloot hij om het roer om te gooien. Hij verkocht het en begon met investeren. Investeren in mensen in wie hij gelooft en hen helpen de beste resultaten te halen. Inmiddels doet hij dit ruim 15 jaar.In deze workshop leert hij je:
✅ Hoe je moeiteloos klanten binnenhaalt zonder te verkopen.
✅ Hoe jij ervoor zorgt dat potentiële klanten ja zeggen tegen jou.
✅ Hoe jij ervoor zorgt dat je verdienmodel niet alleen interessant maar ook rendabel is.
✅ Hoe jij ambassadeurs om je heen verzamelt die het ‘verkopen’ voor jou doen.Een training vol persoonlijke tips & tricks, inspiratie en energie om de ondernemer te kunnen zijn die jij wilt. En zoals beloofd.. dan komen de resultaten vanzelf!

 

Hoe digitaliseer ik mijn bedrijf, producten en processen?


Ralf Daggers
Midpoint Brabant
Operationeel Directeur 

Ralf Daggers bespreekt de behoeften die jouw onderneming heeft op het gebied van digitalisering en benutten van data, en welke ondersteuning je hierbij kunt gebruiken als je zelf de expertise niet in huis hebt. Met het Smart MKB programma geven business developers en digicoaches van Midpoint Brabant aan de hand van een datakansenscan gratis advies in de vorm van een data-actieplan met de stappen die je het beste hierin kunt nemen. Hoe dit werkt, dat legt Ralf je uit bij deze workshop.

 

Financieel je factuur op Orde!

Nihal Vogels
Taart van Nihal

Ik ben Nihal Vogels, een gecertificeerd financieel planner, gespecialiseerd in lange termijn financieel/fiscaal advies en nalatenschapsadvies.

Het onderwerp voor de Dag van de Ondernemer is budgetteren!

Dat klinkt heel sexy natuurlijk, maar zeker ook noodzakelijk. Ik neem je mee in de wereld van betaalde facturaties en het verdelen van je inkomsten over de diverse potjes die je als ondernemer “rijk” kunt zijn. Hiermee voorkom je dat financiële stress ervaart, omdat je de ontvangen betalingen al uitgegeven hebt! Met andere woorden: Wat zet je opzij voor de Belastingdienst, bij elk betaalde factuur?

 

 

 

 

Ik wil een keer komen kijken

Meer informatie

Onze sponsoren

Bekijken

Ik wil een keer komen kijken

Meer informatie

Onze sponsoren

Bekijken