Menu

Dag van de Ondernemer – 18 november 2022: Hoe je het zelfstandig ondernemerschap viert!

Station88 –Huis voor Ondernemerschap en Innovatie. De beste locatie in Tilburg om het ondernemerschap te vieren. En zeker op deze door MKB Nederland uitgeroepen Dag van de Ondernemer.

5 organisaties die zich in Tilburg bezighouden met het stimuleren van ondernemerschap, hebben hun krachten gebundeld om van deze speciale dag een echte feestdag te maken. Dat zijn Station88, Citymarketing Tilburg, Gemeente Tilburg, Midpoint Brabant en JOST. Vandaag organiseren zij de Ondernemersboulevard.

In de grote zaal van Station88 komen de ondernemers bijeen, die zich van te voren hebben ingeschreven. Ze zijn benieuwd naar wat de middag gaat brengen. Er heerst een goede sfeer. Na de opwarmer (koffie of thee) heet Myriam de Roo (voorzitter JOST) iedereen van harte welkom.

Ze vertelt enthousiast over het programma en haar verwachtingen. Vervolgens neemt René Bergmans (Marketing en communicatiemanager Midpoint Brabant) het woord. Hij licht kort toe wat het doel van Midpoint Brabant is. Vervolgens heet hij de diverse workshopgevers van harte welkom. De thema’s van de workshops sluiten  aan op de behoeften van zowel de startende als de al iets meer gevorderde ondernemer. Er zijn in totaal twee rondes.

De thema’s van de 1e workshopronde zijn:

Na 50 minuten vindt er een wissel plaats. Nog gauw een kop koffie, thee of een glas water pakken en dan hop…door op naar de volgende ronde. Ook in deze ronde is het aanbod zeer aantrekkelijk.

  • Hoe je in drie dagen ondernemen meer kunt verdienen dan in zes dagen hard werken (Hans Jansen Open Doors Academy)
  • Hoe digitaliseer ik mijn bedrijf, producten en processen? (Ralf Daggers Midpoint Brabant)
  • Financieel je factuur op Orde! (Nihal Vogels Taart van Nihal)

Na ruim 1 uur gaan in de grote zaal letterlijk de stoelen aan de kant om voldoende ruimte te maken voor de aanstaande netwerkborrel. Echter voor we aan de bubbels en de hapjes beginnen, start het volgende programmaonderdeel.

In de afgelopen twee jaar zijn er in Tilburg diverse ondernemersprijzen uitgereikt. Door de coronaperiode is dat vaak in stilte gebeurt. Daarom is het nu een mooie gelegenheid om een aantal van deze prijswinnaars alsnog extra in het zonnetje te zetten. Want een prijs win je niet zomaar natuurlijk. Speciaal voor dit moment is wethouder Bas van der Pol (Stedelijke ontwikkeling en Economie) naar Station88 gekomen.

Tijdens de laatste workshopronde zijn al de prijswinnende ondernemers al binnengedruppeld en staan nu ongeduldig te wachten tot ze naar voren worden geroepen. Alle 12 prijswinnende bedrijven worden vriendelijk geïntroduceerd door de wethouder. Ze krijgen ook zelf de gelegenheid kort iets te vertellen over hun bedrijf en waarom ze de prijs hebben gewonnen. Als waardering krijgen ze nog een op plexiglas geperste oorkonde, met daarop een inspirerend gedicht (‘Wat het is’) door de bekende Tilburgse dichter Frank van Pamelen.

De plaquette is uitgereikt aan de volgende bedrijven:

Tilburg-Waalwijk (Logistieke Hotspot van Nederland), Freshheads, PauwR, Flashpoint, Tias, Gastrobar Rix, Focus, Eternal Books, Leseman Car CareFirst Impression, Max ICT, Ivy Works, Unloq.

Na alle uitreikingen en de groepsfoto met alle prijswinnaars, is het moment eindelijk daar. We kunnen met zijn allen proosten op de prijswinnaars en vooral op onszelf, als ondernemer zijnde. Met een glas bubbels en lekkere hapjes is het goed netwerken. En als de tijd langzaam richting de klok van 18:00u glijdt, loopt ook langzaam en zeker deze Ondernemersboulevard ten einde.

 

Fotografie: P-Focused

Ik wil een keer komen kijken

Meer informatie

Onze sponsoren

Bekijken

Ik wil een keer komen kijken

Meer informatie

Onze sponsoren

Bekijken