Menu

Dag van de Ondernemer – 19 november 2021

Dag van de Ondernemer: Een speciale dag voor de duizenden ondernemers in Nederland. Dat klinkt echt als een feestdag. Reden voor JOST om deze dag aan te grijpen voor een afwisselend middagprogramma. Achttien ondernemers verzamelen zich bij Gourmet Market Central Station om vervolgens vol verwondering binnen te stappen. Dit vernieuwend eetconcept is gevestigd in een van de gerestaureerde gebouwen in de Spoorzone (de monumentale Polygonale Loods). Hier werden vroeger middels een draaischijf treinstellen naar binnengereden voor herstel.

Flip Gooskens verwelkomt ons hartelijk en legt uit hoe het concept tot stand is gekomen. Daarbij vertelt hij over de ondernemersuitdagingen van Gourmet Market en hoe deze zijn overwonnen. Het mag voor zich spreken dat deze coronatijd niet altijd gemakkelijk is en vraagt om creativiteit als ondernemer. Zo wordt Gourmet Market niet enkel vermarkt als een plek om te eten, maar ook als een gezellige borrellocatie, en met verve! Met veel plezier beantwoordt Flip de vragen van de aanwezige JOST-leden en introducés over de weg die hij heeft bewandeld om dit concept ook in Tilburg te introduceren (in Eindhoven is er ook een vestiging).

In de foodmarket is niet een restaurant met één bepaalde keuken. Nee, er zijn 13 verschillende stijlen keukens te vinden, elk gerund door een eigen ondernemer. Van de Hollandse keuken naar de Griekse of Italiaanse keuken, Japans, Koreaans en zelfs Braziliaans. Werkelijk voor ieder smaak wat wils. Alle gerechten zijn op een eenvoudige wijze te bestellen via je eigen mobiel. De betaling volgt direct via iDeal, hierdoor kan het nooit voorkomen dat een ondernemer met een openstaande betaling blijft zitten na het afleveren van een bestelling.

Voor ons is er al een keuze gemaakt ten aanzien van de lunchgerechten, die er tijdens het serveren allemaal even smakelijk uitzien: van sushi tot aan Spaanse tapas en homemade pizza De sfeer is gemoedelijk in de prachtig ingerichte hal. Na ruim anderhalf uur verlaten we de Foodmarket om richting de tweede locatie van deze middag te gaan. We komen uit bij Stadstuin Theresia waar Elton Backx van De Heren van Werk op ons wacht om een workshop te gaan geven over het gebruik van LinkedIn.

Na een korte introductieronde van de introducés, want dat is nu eenmaal traditie bij JOST, begint Elton aan zijn verhaal. Tijdens een interactieve sessie komen we meer te weten over het nut van LinkedIn voor ons als ondernemer en krijgen we specifieke tips om meer potentiële klanten te bereiken. Zo leren we hoe we onderzoek kunnen doen naar de inzet van effectieve hashtags in onze berichten en hoe je gericht kunt zoeken naar interessante contactpersonen die mogelijk veel voor jouw onderneming kunnen betekenen. Voor veel aanwezigen een echte eyeopener.

Na ruim anderhalf uur goede informatie en interactie is het tijd om nog een kleine borrel te pakken. Met dank aan de goede zorgen van de medewerkers van Stadstuin Theresia, kunnen we met een zeer tevreden gevoel terugkijken op deze (mid)Dag van de Ondernemer. Het was inderdaad een feestdag.

 

Foto’s: Henri Boer

Ik wil een keer komen kijken

Meer informatie

Onze sponsoren

Bekijken

Ik wil een keer komen kijken

Meer informatie

Onze sponsoren

Bekijken