Menu

De Wie Wat Waar Quiz – 15 juli 2021

Met gezonde nieuwsgierigheid kwamen ruim 20 JOST leden naar Station 88 voor het zomerevenement ‘De Wie Wat Waar-Quiz’. Terwijl het buiten met bakken uit de lucht kwam, was binnen de sfeer ontspannen.

Na de koffie, thee en een heerlijk net ontdooid petit-four gebakje opende Myriam de middag gebruikelijk met een aantal mededelingen. Onder andere om Manon de Jong aan te kondigen als de nieuwe kandidaat-secretaris. Na een korte introductie en een motivatie van haar, werd ze door de aanwezige JOST-leden met luid applaus tot nieuwe secretaris verkozen.

Na dit officiële gedeelte nam Marieken Smeets als enthousiaste gastvrouw en quizmaster het stokje over. Nadat de teams wel klinkende teamnamen als ‘De Jelly Yellys’ ,  ‘Met de mond vol’ en ‘Wel met inhoud’ en dito teamyells hadden bedacht was het tijd voor de eerste ronde van de enige echte ‘Wie Weet Waar-Quiz’.

In de stijl van ‘Ranking the stars’ moesten de teams vragen beantwoorden als: ‘Wie is de meest creatieve ondernemer?’ ‘Wie is het meest actief op social media? ‘Wie drinkt de meeste koffie?’ Wie is een echt ochtendmens?’ Bij deze vragen moest er een top 3 met namen worden opgeschreven.

Opvallend was dat de naam van Dick van Boxtel wel erg vaak bovenaan kwam te staan. Hijzelf verklaarde dat hij de vragenlijst naar waarheid had ingevuld en bijna overal een 10 had ingevuld. Goed zelf inschattend vermogen of hoogmoed? Die vraag is helaas niet beantwoord. De reeks van top-3 vragen werd afgewisseld door een tissuesspel en ronde met vragen over versieren, superhelden en mogelijk crimineel gedrag.

Tijd voor de finale, waarin een aantal schattingsvragen werden gesteld. Zoals de gemiddelde afstand van het vestigingsadres van de onderneming tot aan Station88. En blijkbaar was het team ‘Wel met inhoud’ beter in het inschatten van feiten dan van mensen, want hun grote achterstand wisten zij in de finale om te buigen tot een klinkende overwinning. Met als grote beloning een fles met alcoholische bubbels en glow-in-the-dark armbandjes. Myriam nam deze prijs namens het team met trots in ontvangst. En een grote dank aan Marieken voor het bedenken en organiseren van de quiz!

Voor het tweede deel van het programma verplaatsten we ons naar ‘Eetbar De Wagon’, waar we aanvankelijk een klein logistiek probleem met Marlou op te lossen hadden. Door wederom goed overleg en samenwerking hebben we met z’n allen buiten kunnen genieten van de drank en de verschillende gerechten die ons door het supervriendelijke personeel werden geserveerd.

Er heerste een ontspannen sfeer waarin goede gesprekken met elkaar zijn gevoerd, lekker is gegeten en de glazen hebben geklonken. Met als resultaat dat aan het einde van de avond JOST er 3 nieuwe leden bij heeft gekregen.

Met een goed gevoel kunnen we nu de zomerperiode ingaan, zodat we elkaar weer kunnen treffen tijdens de volgende activiteit op donderdag 16 september.

Film

Marieken Smeets van Verrassend Tilburg en Meer heeft een korte film laten maken van de Wie Wat Waar quiz

Ik wil een keer komen kijken

Meer informatie

Onze sponsoren

Bekijken

Ik wil een keer komen kijken

Meer informatie

Onze sponsoren

Bekijken