Menu

Halve Finale Starterstrofee – 14 april 2022

Eindelijk is het dan zover. Na maanden van wachten mogen de kandidaten die zich hebben aangemeld voor de JOST Starterstrofee 2021 zichzelf presenteren voor de jury. Want het overtuigen van de jury dat zij het beste bedrijfsconcept hebben en daarmee ook meer aandacht van het grote Tilburgse publiek verdienen, daar gaat het vanavond om. Nou ja, de belangrijkste uitdaging voor vanavond, is om in de grote finale van donderdag 19 mei terecht te komen.

Dat het voor de kandidaten een lange weg is geweest is ook te zien aan het aantal deelnemers dat vanavond hier staat. Door diverse afmeldingen, staan er vanavond vier gemotiveerde ondernemers hun beste beentje voort te zetten.

De halve finalisten zijn:
Dick van Boxtel van Sure at Work: Zzp-ers kunnen met meer zekerheid langdurige opdrachten aannemen.
Ilona Hijstek van Shuka Coaching: coaching van mensen en dan net een beetje anders.
Ricky Spijkers, eigenaar van Gastrobar Rix
Pien Bosschieter van Echt Pien: huisgemaakte granola.

Iedere kandidaat krijgt 7 minuten de tijd zichzelf en zijn/haar bedrijf te presenteren aan de vierkoppige jury, die bestaat uit prominente leden van JOST, Myriam de Roo, Jörgen Derks, Mirjam van Helvoort en de huidige houdster van de Starterstrofee: Kasia Piotrowska.

Na deze korte presentatie, al dan niet ondersteund met een PowerPoint presentatie, is het de beurt aan de jury om kritische vragen te stellen. Om zo de motivatie en de haalbaarheid van de ondernemersplannen te toetsen. En op die manier tot een beter oordeel te komen welke kandidaat finalewaardig is.

Ricky Spijkers heeft wel een bijzondere presentatie. Als eigenaar van een gastronomische bar gaf hij een kijkje in zijn keuken door een bijzonder gerecht voor te schotelen. In een weckpotje zat een gerecht met gerookte zalm en gerookte forel en zeekraal. Door hier extra rook aan toe voegen ontstaat er een extra rokerige smaak aan het kleine gerecht. En bij het verwijderen van de deksel, ontstond een mysterieus effect (zie foto’s).

Na alle presentaties begint de jury met hun beraad en na ruim 20 minuten worden de kandidaten bij de viertal geroepen. Daar klinkt meteen het fantastische nieuws dat alle vier de kandidaten door mogen naar de grote finale. Ze krijgen echter nog wel goede en bruikbare tips mee om hun presentatie te verbeteren. Tenslotte staan ze die avond tegenover een hele andere jury, waarbij onder andere een vertegenwoordiger van de Rabobank. Die zal zeker anders tegen de succeskans van de onderneming aankijken. Bovendien kan er op die avond maar één de winnaar zijn.

Ter afsluiting en om het succes te vieren wordt er volgens goed JOST-gebruik afgesloten met een kleine en gezellige borrel.

Op naar de grote finale van donderdag 19 mei. Deze vindt ook in Station88 plaats.

Zeer binnenkort komt hierover meer informatie op onze website.

Fotografie: P-Focused

Ik wil een keer komen kijken

Meer informatie

Onze sponsoren

Bekijken

Ik wil een keer komen kijken

Meer informatie

Onze sponsoren

Bekijken