Menu

In Memoriam John Menue (1958-2022)

Op maandag 6 juni jl. ontvingen we het droeve bericht dat John Menue was overleden. Voor alle familieleden, vrienden en bekenden om hem heen kwam dit bericht als een grote schok binnen.

John had een groot netwerk om zich heen gebouwd in de afgelopen jaren. Heel ondernemend en netwerkend Tilburg kende John. Zoals een oud-collega en vriend van hem tijdens de indrukwekkende afscheidsdienst vertelde: we waren allemaal met zijden draadjes aan John verbonden.

Een van die zijden draadjes waren zijn contacten binnen ons JOST-netwerk. Naar wij weten, was John al het langste lid. Hoe lang is niet helemaal bekend maar op vrijwel elke activiteit van JOST was hij aanwezig en bracht sfeer en gezelligheid.

Hij was ook niet te beroerd om zijn handen uit de mouwen te steken om op een andere manier zijn steentje bij te dragen voor JOST. Zo heeft hij o.a. meerdere keren meegeholpen bij de organisatie van de Starterstrofee. Daarbij ligt de editie van dit jaar nog het meest vers in het geheugen. Wat was hij trots op het eindresultaat. Daar raakte hij nauwelijks over uitgepraat.

Helpen, mensen verder brengen, luisteren, verbinden, netwerken. Dat was de kracht van John. Iedereen die John maar een beetje kende, zal hem in deze kernwoorden herkennen. Het was onmogelijk om je niet op je gemak te voelen bij hem. Je werd altijd verwelkomd door een warme groet en brede glimlach.  En zeker onder het genot van een goed glas wijn kwam het gesprek soepel op gang.

Helaas verliep het leven ook voor John niet allemaal positief. De laatste jaren werd zijn natuurlijke optimisme regelmatig op de proef gesteld. Hij was officieel gestopt met zijn ondernemersactiviteiten en op zoek naar een baan. Hij uitte openlijk zijn zorgen over het niet slagen daarin. Was bang dat hij te oud was om nog aan een baan te komen. Toen hij uiteindelijk na een lange zoektocht weer aan de slag kon binnen de gemeente Tilburg kwam er rust bij hem. Volgens zijn naaste omgeving bloeide hij hier weer helemaal door op en leek het leven hem weer toe te lachen.

Slechts twee maanden na zijn start bij Bureau schuldhulpverlening kwam er voortijdig een einde aan dit geluk. Het gat dat hij hiermee achterlaat, is enorm groot.

Binnen JOST blijven we hem graag herinneren als die warme persoonlijkheid die er voor iedereen was. Altijd in voor een praatje, luisterend naar wat jij te zeggen had. Maar ook iemand die niet zomaar opgaf. Altijd kansen wilde benutten en doorzette. De ultieme eigenschappen die een goede ondernemer zou moeten bezitten.

Wij hopen dan ook dat zijn energie binnen JOST zal voortbestaan en hierdoor een inspiratie zal zijn voor startende ondernemers.

Wij wensen zijn naaste familieleden, vrienden en bekenden de komende periode nog heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies.

John, we gaan je enorm missen!

Ik wil een keer komen kijken

Meer informatie

Onze sponsoren

Bekijken

Ik wil een keer komen kijken

Meer informatie

Onze sponsoren

Bekijken