Menu

Netwerkontbijt: Halen en Brengen – donderdag 14 april 2022

In de schemer van deze vroege donderdagochtend verzamelen de deelnemers zich voor het JOST Netwerkontbijt bij Kollektivo aan de Trouwlaan in Tilburg. De opkomende zon verlicht het sfeervol ingerichte restaurant van Ivo Barack. Hij is ondertussen druk bezig om een uitgebreid ontbijtbuffet voor zijn gasten klaar te zetten. De deelnemers druppelen langzaam binnen en met het uitspreken van een hartelijke Goedemorgen’ ontstaat er een fijn weerzien tussen mensen die elkaar al weer tijd niet gezien hebben. Op dezelfde hartelijke manier worden ook alle  nieuwkomers van harte welkom geheten.

Het ontbijtbuffet is een combinatie van een traditioneel Engels ontbijt (met een heerlijke bonenschotel, scrambled eggs, worsten, gegaard vlees) met daarin Balkan invloeden verwerkt. Met daarbij bijzonder broodsoorten. Hierdoor is voor elk wat wils.

De planning en regie van het organisatiecomité Renée van der Pluim en Lenny Kitaroudis is strak. Precies op de tijd die in het draaiboek vermeld staat, schakelen we over naar het volgende programmaonderdeel: de stichtelijke woorden van Myriam en een korte introductie van de eigenaar Kollektivo, Ivo dus.

Het is nu echt de hoogste tijd voor het tweede belangrijke element van deze ochtend. Het netwerken via het haal- en breng-principe. In de vorm van zakelijk speeddaten vinden er korte gesprekken van maximaal 4 min plaats tussen twee ondernemers. In dat korte gesprek krijgt iedereen de gelegenheid om kort te vertellen wie hij/zij is, wat hij/zij voor onderneming heeft en wat deze de andere persoon te bieden heeft. En mogelijk ook waar hij naar op zoek is of wil halen.

Dit levert hele mooie en energieke gesprekken op. Met name tussen ondernemers die nog echt bezig zijn met het opbouwen van zijn netwerk. En/of nog redelijk in de startblokken staat met zijn/haar onderneming.

Met een slag op een pannendeksel wordt duidelijk gemaakt dat het korte gesprek ten einde was. En als soort traditie worden er nog gauw visitekaartjes uitgewisseld. De persoon die aan de buitenkant van de tafel zit schuift daarna een stoel op en de persoon die op de comfortabele bank zit, mag blijven zitten. Na acht korte gesprekken ([rouleren] hadden de meeste deelnemers hun pitch in ieder geval geperfectioneerd. En her en der zijn al concrete afspraken gemaakt.

En door de strakke planning is er ook nog voldoende ruimte om nog wat extra gesprekjes te voeren met onder andere de vaste buurman/vrouw.

Die laatste gesprekken vinden plaats onder het genot van een goede kop koffie of thee en een niet te versmaden stuk heerlijke taart. Een verassing van Ivo en speciaal voor ons gebakken door zijn zus. Deze caloriënbom wordt als heerlijk dessert van de ochtend met volle teugen genoten. Er is keuze tussen een chocolade- en een aardbeientaart.

Ook aan deze energieke ochtend komt een einde. Rond half elf zijn de meesten alweer vertrokken om verder te gaan met hun onderneming. Hopelijk gaan ze contacten leggen met de collega-ondernemers die ze eerder deze ochtend gesproken hebben. Om echt bij elkaar te kunnen halen en brengen.

Fotografie: Renée van der Pluijm en Henri Boer

Ik wil een keer komen kijken

Meer informatie

Onze sponsoren

Bekijken

Ik wil een keer komen kijken

Meer informatie

Onze sponsoren

Bekijken