Menu

Nieuwjaarsborrel – 13 januari 2022

‘Pling-plong’ – Er drukt iemand op de ‘deurbel’ van het virtuele JOST-café. Dat belooft een gezellige bedoeling te worden op donderdagavond 13 januari 2022. Voorzien van een vrolijk gekleurd borreltasje ploppen de deelnemers aan de Nieuwjaarsborrel tevoorschijn op elkaars beeldscherm.

In totaal zitten er 21 mensen comfortabel in hun eigen omgeving achter hun computer of telefoon, om te kunnen proosten op een compleet nieuw ondernemersjaar. Voor het proosten zover is, houdt Myriam, zoals we dat van haar gewend zijn, een kleine toespraak (haar stichtelijke woordjes). Zo vertelt ze over het komende jaarprogramma van JOST en het doel om daarmee meer verdieping in ons aanbod te brengen.

Daarnaast wordt er afscheid genomen van Manon de Jong en wordt ze bedankt voor haar taak als secretaris. Vervolgens introduceert Suzanne de Kadt zichzelf kort als (kandidaat) secretaris. Een andere JOST-traditie is de korte voorstelronde van de vier nieuwe gezichten die zijn ‘aangeschoven’. Een warm welkom aan hen.

En dan eindelijk, mogen we het borreltasje uitpakken. De verpakkingen van de borrelnootjes en de TUC’s worden geopend en de eerste happen worden al genomen. Een nieuwjaarsborrel is pas een nieuwjaarsborrel als er met bubbels geproost kan worden. Dus mag nu eindelijk het flesje prosecco ontkurkt worden (‘het is een draaidop’) en kunnen we proosten op een mooi 2022!

Tijd om even te praten met enkele leden. In verschillende break-out rooms (typische Zoom-term) krijgen we de gelegenheid om even te socializen en voor sommigen voor het eerst kennis te maken met elkaar, zoals we dat ook in het echt zouden doen. Na een kleine 20 minuten haalt onze voorzitter Myriam ons weer bij elkaar om aan het inhoudelijke gedeelte van deze Nieuwjaarsborrel te beginnen.

Mijn businessjaar 2022

Een nieuw jaar betekent vaak (nieuwe) doelen stellen. Hoe denk jij dat jouw ondernemersjaar 2022 eruit komt te zien? Alle deelnemers hebben een vel papier gekregen met daarop een aantal vragen, zoals: ‘Wat wil ik bereikt hebben in 2022?’ ‘Hoe wil ik me voelen in 2022?’ ‘Wat worden mijn 3 topprioriteiten dit jaar?’ ‘Wie of wat heb ik nodig om als deze wensen over 2022 werkelijkheid te laten worden?’

We krijgen van Myriam even de tijd om antwoorden te geven op deze vragen. De eerste vraag mogen we zelfs beantwoorden door het maken van een tekening. En na het aan elkaar tonen van deze schitterende tekeningen splitsen we weer in kleine groepen van vier personen en luisteren we naar elkaars antwoorden.

Ruim twintig minuten verder delen we weer, als grote groep, een aantal inzichten die naar voren zijn gekomen. De gemene deler die daarbij naar voren komt is dat we als ondernemer gelukkig worden wanneer we een ander kunnen helpen, wat voor onderneming we ook hebben. En dat is wel de kern waarom we allemaal ondernemers zijn.

En terwijl de laatste borrelnootjes gegeten worden en het glas prosecco zo goed als leeg is, delen we nog enkele wensen en doelen met elkaar. Met een zeer tevreden gevoel en vrolijke gezichten komt er een einde aan deze geslaagde online bijeenkomst. We spreken de hoop naar elkaar uit dat we elkaar weer heel snel in het echt kunnen zien tijdens een van de aankomende activiteiten van JOST.

 

Ik wil een keer komen kijken

Meer informatie

Onze sponsoren

Bekijken

Ik wil een keer komen kijken

Meer informatie

Onze sponsoren

Bekijken