Menu

Nieuwjaarsborrel 2023 | Netwerkcafé – 19 januari 2023

Hoewel het nieuwe jaar alweer het einde van zijn 3e week nadert, is het nooit te laat om de start van het nieuwe JOST-jaar 2023 te vieren.

Langzaamaan druppelen de mensen binnen vanuit het gure winterse weer. Hen staat een warm welkom in de gezellige ruimte van De Nachtzuster te wachten. Koffie, thee en een lekker petit-four of macaron is altijd een fijne manier om weer even te ontdooien.

Het gezelschap is zoals altijd een mix van bekende leden en (nog) onbekende nieuwe mensen. Dat geeft een goede en fijne dynamiek aan de netwerk-evenementen van JOST.

Zoals de traditie voorschrijft, begint Myriam de Roo met, zoals ze zelf altijd zo mooi omschrijft, haar stichtelijke woordje. Ze heet iedereen van harte welkom en vertelt dat het komende jaar een bijzonder jaar voor JOST gaat zijn. Dit omdat de vereniging 35 jaar bestaat en dit niet ongemerkt voorbij zal gaan. Bovendien vertelt ze dat 2023 ook voor haar een bijzonder jaar zal zijn.  Ze hoopt namelijk binnen een half jaar de voorzittershamer over te kunnen dragen aan een nieuwe voorzitter.

Daarna geeft Myriam alle nieuwe aanwezigen de gelegenheid zichzelf even kort voor te stellen. Ondertussen worden de glazen met bubbels uitgereikt en is het de hoogste tijd om het glas  te heffen op het nieuwe jaar. In de hoop dat dit jaar voor alle aanwezigen gelukkig en succesvol zal verlopen.

Een nieuw jaar met ook een nieuw ‘concept’ op de activiteitenagenda van JOST. Vanavond is namelijk de het eerste Netwerkcafé met daarbij de specialistenspreekuren. Erwin van Gestel legt aan de gasten uit wat de bedoeling hiervan is. JOST wil dit jaar de kennisoverdracht tussen de leden onderling stimuleren. Vanavond houden 4 leden een specialistenspreekuur waarbij zij hun expertise inzetten om anderen te helpen.

Zo vertelt Henri Boer van Henri Boer fotografie over hoe je met je mobiele telefoon toch betere foto’s kan maken die gaan opvallen. Er is grote behoefte aan deze kennis, aangezien de tafel waaraan hij zit, volledig omringd is met mensen. Ook bij Jörgen Derksen van Kubus Tilburg druppelen de vragen over boekhouding en fiscale zaken binnen. Na ruim 45 minuten vind er een wisseling van specialisten plaats.

Tijdens deze 2e ronde sluit een vijftal mensen zich aan bij  Corine van Dijk van Swizzl. Ze wil haar spreekuur gebruiken om vragen te beantwoorden over netwerken in het algemeen en het inzetten van LinkedIn daarbij in het bijzonder. En op de bank zit Mark Doedee van Recherchebureau Lux in gesprek met Myriam. Waar dit gesprek precies over ging, is geheim gebleven. Mark is gespecialiseerd in vragen over arbeidsrecht, dossiervorming en hoor/wederhoor, acquisitiefraude, controleren van een potentiële klant of leverancier, concurrentiebeding voor ZZP’ers.

Terwijl de specialisten hun spreekuur houden, blijven de andere aanwezigen hun eigen gesprekken voeren. Onder het genot van een drankje en bijzonder smakelijke vegan-hapjes van De Gouden Radijs. Suzanne de Kadt blijkt, naast haar functie van secretaris, ook een uitstekende barvrouw te zijn.

Het is mooi om zoveel dynamiek onderling te zien en dat het een echt Netwerkcafé is geworden. De avond loopt langzaam op zijn einde. En zo uw redacteur in kan schatten, keert iedereen met een tevreden gevoel naar huis. Gelukkig hebben we de foto’s nog.

Ik wil een keer komen kijken

Meer informatie

Onze sponsoren

Bekijken

Ik wil een keer komen kijken

Meer informatie

Onze sponsoren

Bekijken