Menu

Ondernemerswandeling Spoorpark – 17 juni 2021

Na enkele online bijeenkomsten was het eindelijk zover. Het eerste evenement in ruim anderhalf jaar waarbij JOST-leden weer bij live bij elkaar kwamen. En dat op een bijzondere plek in Tilburg: het Spoorpark. Onder leiding van een bijzonder inspirerende vrouw, Lucy Bathgate, hebben ze een wandeling door het zonovergoten park gemaakt.

Zij heeft aan de wieg gestaan bij de ontwikkeling van het Spoorpark. Vanuit haar zoektocht naar  water in Tilburg  (lees: beken, rivieren kwam ze in contact met diverse ingenieurs. En via diverse overlegstructuren kwam ze met een initiatief om een stromende beek terug te brengen in Tilburg.

De gemeente Tilburg was in die tijd bezig met de herontwikkeling van het oude Van Gend & Loos terrein en had een open inschrijfronde voor burgers om met ideeën te komen.  Als een van de laatsten diende ze haar plan in voor het terrein. Boven haar eigen verwachting werd het plan gekozen door de gemeente.

Tijdens de rondleiding gaf Lucy een uitgebreide en zeer boeiende uitleg over hoe het is gelukt om onder andere een schone stromende beek te ontwikkelen in het park  die bovendien zuiver genoeg is om er in te kunnen spelen. Het hele verhaal over het ontstaan van de beek in het Spoorpark en de weg daarnaar toe van Lucy vind je hier (met muzikale omlijsting): https://youtu.be/1Ng_qKPCv6cf

De motivatie om ons dit verhaal te delen ligt dieper. Het gaat namelijk meer om het kunnen realiseren van een droom, hoe gek en onmogelijk die ook zou kunnen zijn. Want dat is wat jou tot een echte ondernemer maakt. En dat je daarbij doorzettingsvermogen moet tonen. Bovendien kan het daarbij ook nodig zijn samenwerkingen aan te gaan met mensen, waar je in eerste instantie niet aan denkt. In het geval van Lucy heeft dat een geweldig mooi park opgeleverd wat een open plek is voor iedereen en op diverse gebieden voorbeeld voor de rest van Nederland.

Met deze inspirerende woorden in ons achterhoofd  zijn we onder de parasols van THUIS aan de borrel gegaan. Dit werd zoals we binnen JOST gewend zijn een fijne, ontspannen afsluiting van deze geslaagde zomerse ondernemerswandeling.

Hieronder vind je een fotoverslag van het evenement. Foto’s zijn gemaakt door Henri Boer fotografie en P-Focused

Ik wil een keer komen kijken

Meer informatie

Onze sponsoren

Bekijken

Ik wil een keer komen kijken

Meer informatie

Onze sponsoren

Bekijken