Menu

Ondernemerswandeling Wijn & Spijs – 14 oktober 2021

De belofte op goede wijn en goed eten lokt zestien JOST-leden naar Het Ketelhuis op het voormalige AaBe-terrein. Het ketelhuis zelf was, zoals Theo Smeele van Fietstaxitours Tilburg vertelt, de locatie waar de stoommachines stonden om de weefmachines van de AaBe-fabriek draaiende te houden.

Bij het eerste drankje geeft allereerst Myriam een hartelijk woord van welkom. Daarna krijgt ons nieuwe lid Zeger van der Flier van Administratiekantoor Buro Bilan de tijd om zich kort aan ons voor te stellen. Welkom Zeger!

Het moment is daar, de eerste wijn wordt uitgeserveerd en de borrelplanken komen op tafel. En dat brengt meteen goede gesprekken op gang. Ruim 45 minuten later is het tijd voor een korte informatieve wandeling door een stuk van de oude AaBe-fabriek. Onze gids Theo vertelt dat de bedrijfsnaam is ontstaan uit de samenvoeging van de initialen van Adolf van den Bergh. Hij liet in 1929 aan de Hoevenseweg een fabriek bouwen, die in de loop der tijd tussen de Fatimastraat en de Ringbaan-Zuid werd uitgebreid.

Een van de oude fabriekshallen is nu omgebouwd tot winkelcentrum, met behoud van de oude elementen. De fabriek is met name bekend geworden vanwege de wollen dekens die ze produceerden.

De schemer zet steeds meer in en de magen smachten naar meer wijn & spijs. Na een korte  wandeling loopt het gezelschap binnen bij Babbo Pinsa Romana & Wijn. Wat een hartelijk ontvangst in dit gezellig ingerichte restaurant.

Babbo is gespecialiseerd in pinsa’s, Kleinere pizza’s die ambachtelijk worden bereid met liefde voor de Italiaanse keuken. Al de vier soorten die we voorgeschoteld krijgen zijn bijzonder fijn van smaak. De sfeer onderling is ontspannen, de gesprekken zeer onderhoudend en de wijn voortreffelijk.

Omdat Theo ons toch nog wat meer over de wijk wil vertellen komt ook aan dit ‘Italiaanse’ avontuur een einde. Dus terug de koude herfstavond in en als een groep volwassen ‘hangjongeren’ trekken we door de huidige woonwijk waar vroeger de Lourdeskerk stond. De voormalige IJzergieterij die lange tijd ook als supermarkt heeft gediend is de laatste bezienswaardigheid, hoewel in het donker daarvan natuurlijk weinig te zien valt. Om vervolgens voor een laatste drankje op het terras van Villa Pastorie te belanden.

Ik wil een keer komen kijken

Meer informatie

Onze sponsoren

Bekijken

Ik wil een keer komen kijken

Meer informatie

Onze sponsoren

Bekijken