Menu

ShirtsbyChantal wint Starterstrofee 2016

ShirtsbyChantal is donderdagavond 26 mei uitgeroepen tot beste startende ondernemer van Tilburg en omgeving. In Bleyemakerij De Boemel in Tilburg stemde de jury unaniem op Chantal Vermeer.

Illustraties gaan de wereld over
Als klein meisje was ze al aan het tekenen bij de modeshows in Parijs. Nu maakt ze van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat illustraties voor haar eigen kledinglijn. In 2015 startte ze haar bedrijf ShirtsbyChantal en nu al worden haar t-shirts verkocht in meer dan veertig dames- en kinderwinkels in de Benelux. “Ik wil illustraties maken waar mensen vrolijk van worden. De mensen een lach op hun gezicht geven. En daarmee de wereld veroveren,” vertelt de kersverse winnares van de wisselbokaal.

Passie en visie
Chantal illustreerde zelfs de bruiloft van televisiepresentatrice Nicolette van Dam en zag haar shirts al voorbij komen bij RTL Boulevard en Shownieuws. Daarmee werd de lat meteen hoog gelegd voor de andere kandidaten. ShirtsbyChantal nam het op tegen Bjorn Kersten van Bjorn Kersten Boutique (damesmode), Eugène Gommers van Limodinner (dineren in een limousine) en Harrie de Loos van Spirit2Work (arbeidservicebureau). De finalisten werden o.a. beoordeeld op hun presentatie, toekomstvisie, haalbaarheid, ondernemerschap en originaliteit. “Chantal sprong eruit door haar sterke pitch, krachtige formule en vooral haar passie en visie zullen haar ver brengen,” lichtte juryvoorzitter Wil Versteijnen van GVT Group toe.

Starterstrofee geeft ondernemers een vliegende start
Vorig jaar won Bart Naber van OTSO met zijn sollicitatie app, een soort Tinder voor werkzoekenden. Na het winnen van de Starterstrofee, kwam zijn bedrijf in een stroomversnelling. Naber werd tweede bij de junior BOV trofee en kwam o.a. voorbij bij Omroep Brabant, NOS op 3 en Q-music. Met 12.000 werkzoekenden en 300 aangesloten bedrijven kun je dit wel een succesverhaal noemen. Ook ShirtsbyChantal is door haar winst genomineerd voor de junior BOV trofee, dé verkiezing voor Beste Ondernemers Visie van Midden-Brabant van de Junior Kamer Hart van Brabant.

‘t Benkske
Ook de gemeente Tilburg was aanwezig op de finale avond en verraste de finalisten met een wensballon, zodat hun dromen allemaal uit mogen komen. Jan Willem Nas (Arbeidsmarkt & Economie) reikte namens Wethouder Erik de Ridder het zogenaamde benkse uit aan de winnares. Bijzonder trots is de gemeente op alle startende ondernemers. “Zij geven de economie een boost en stimuleren de arbeidsmarkt in Midden Brabant,” aldus Nas.

JOST
De Starterstrofee werd voor de 8e keer georganiseerd door ondernemersvereniging JOST, dé ontmoetingsplaats voor jonge ondernemingen, in samenwerking met de Rabobank, gemeente Tilburg en Tilburgse Koerier. Ondernemers die in 2015 of 2016 gestart zijn met hun onderneming en gevestigd in de regio Tilburg, konden inschrijven voor de Starterstrofee. Talentvolle ondernemers krijgen door de Starterstrofee de kans om hun onderneming en zichzelf in de schijnwerpers te zetten en een vliegende start mogelijk te maken.

 

PERSBERICHT

Tilburg, 26 mei 2016
Door: Olga Heeren