Menu

Dag van de Ondernemer – 17 november 2023

Ieder jaar op de 3e vrijdag in november is de landelijke Dag van de Ondernemer. Een door MKB-Nederland in het leven geroepen feestdag om het ondernemerschap van het, voor de Nederlandse economie zo belangrijke, midden-en kleinbedrijf te vieren en te ondersteunen.

Het is de ideale dag om ondernemers juist bij elkaar te brengen. Enerzijds om kennis met elkaar te kunnen delen en ook zeker om elkaars netwerk te vergroten en te versterken. Want overal waar mensen (en dus ook ondernemers) samenkomen, ontstaan nieuwe verbindingen.

Kennisdelen en netwerken zijn ook de kernwaarden van JOST. Om die reden heeft deze netwerkclub voor Jonge Ondernemingen net als in 2022 jaar weer de samenwerking opgezocht met Station88, Midpoint Brabant, Citymarketing Tilburg en Ondernemerszaken Tilburg.

Al deze organisaties hebben als doel, het ondernemerschap in Tilburg te ondersteunen en te versterken. Zo is het gekomen dat ruim 60 mensen samen zijn gekomen in Station88 in de Spoorzone van Tilburg. Op het programma staan voor ieder 2 workshops en een netwerkborrel.

Bij ontvangst kunnen alle aanwezigen 2 visitekaartjes in een pot achterlaten. Later op de middag zal er een loterij plaatsvinden waarbij ondernemers aan elkaar verbonden worden omdat ze een prijs aan de ander weggeven.

Na een hartelijk welkom door Corine van Dijk (voorzitter JOST) en August de Vocht (Directeur Station 88) wordt de groep verdeeld over de eerste 2 workshops die plaatsvinden.

De thema’s van deze 1e workshopronde zijn:

Na 50 minuten vindt er een wissel plaats. Nog gauw een kop koffie, thee of een glas water pakken en dan hop…door op naar de volgende ronde. Ook in deze ronde is het aanbod interessant.

De tijd ging alle workshops natuurlijk veel te snel. Toch zullen de deelnemers zeker informatie hebben opgepikt waar ze mee verder kunnen. En anders is het een mooie aanleiding om het contact aan te gaan met de workshopgevers.

Voordat de stoelen letterlijk aan de kant worden geschoven voor de netwerkborrel, is het tijd voor de loterij. Corine krijgt assistentie van Daphne en er worden 3 ondernemers aan elkaar gekoppeld voor het uitwisselen van contacten en een prijs. Zo worden Corine van Dijk en Brigitte van Schooten aan elkaar gekoppeld. Ontvangt Patty Manders een leuke prijs van Marieke Dooremalen en geeft dezelfde Patty weer aan Maureen Sprenklers. Gefeliciteerd met de prijzen.

Na dit korte moment is het de beurt aan een andere prijsuitreiking. Namelijk aan Tilburgse ondernemers die afgelopen jaar een bijzondere prijs hebben gewonnen. Deze uitreiking wordt gedaan door August de Vocht die, net als vorig jaar, Wethouder Bas van der Pol (Stedelijke ontwikkeling en Economie) heeft uitgenodigd.

Alle 9 prijswinnende bedrijven worden vriendelijk geïntroduceerd door de wethouder. Ze krijgen ook zelf de gelegenheid kort iets te vertellen over hun bedrijf en waarom ze de prijs hebben gewonnen. En ze krijgen een interessante reflectievraag voorgeschoteld.

Als waardering krijgen ze nog een op plexiglas geperste oorkonde, met daarop een inspirerend gedicht (‘Wat het is’) door de bekende Tilburgse dichter Frank van Pamelen.

De plaquette is uitgereikt aan de volgende bedrijven:

Livewall | Frits Mahovic & Eelco van de Wiel, Pondres | Sjors Scheepers, Recrubo | Niels Tukker, BCI  Magicians | Gulio Toseto, Tolkie | Laurens van den Berg, Aces Direct | Sven van Boxtel, Unloq | Alexander Waringa, Floor van Lieshout | Floris van Lieshout,  Reijrink Staalconstructies | Willem Reijrink

Na alle uitreikingen en de groepsfoto met alle prijswinnaars, is het moment eindelijk daar. We kunnen met zijn allen proosten op de prijswinnaars en vooral op onszelf, als ondernemer zijnde. Met een glas bubbels en lekkere hapjes is het goed netwerken. En als de tijd langzaam richting de klok van 18:30u glijdt, loopt ook langzaam en zeker deze Ondernemersboulevard ten einde.

 

Ik wil een keer komen kijken

Meer informatie

Onze sponsoren

Bekijken

Ik wil een keer komen kijken

Meer informatie

Onze sponsoren

Bekijken