Menu

Interactieve bijeenkomst: ‘Van Netwerken naar Samenwerken’ – 16 september 2021

Een mooi voorbeeld van flexibel zijn in de omstandigheden die je aangeboden krijgt. Dat krijg je als blijkt dat je op het laatste moment je programma moet omgooien.

Oorspronkelijk zou Marc Meeuwis ons een verhaal komen vertellen over hoe innovatief Citymarketing Tilburg met de beperkende corona-maatregelen is omgegaan en desondanks toch de aandacht op Tilburg heeft kunnen vestigen. Echter door privé omstandigheden kon hij niet aanwezig zijn. Niet getreurd. Door een plan B achter de hand te hebben, konden we toch een zinvolle invulling aan de middag geven. Overigens zal Marc Meeuwis later dit jaar het verhaal zeker nog een keer komen vertellen.

Allereerst nam Myriam het woord met belangrijke mededelingen vanuit het bestuur. Zoals de verkiezing van Erwin van Gestel tot bestuurslid en een toelichting over de invloed van het huidige coronabeleid op toekomstige evenementen van JOST. Hierover ontvangen alle leden een uitgebreide mail.

We waren deze middag te gast bij PARK( Platform for visual arts) en werden van harte welkom geheten door René Korten. PARK is een kunstinitiatief opgericht in 2013 door Rob Moonen in samenwerking met een zestal andere Tilburgse kunstenaars.

PARK ziet de noodzaak van een middenpodium dat zich positioneert tussen Kunstpodium T en Museum De Pont en zet zich daarvoor in door een tentoonstellingsprogramma in de voormalige Goretti-kapel aan het Wilhelminapark te Tilburg te realiseren. (www.park013.nl)

In zijn toelichting over o.a. het gebouw en de huidige expositie, vertelde hij ons ook over het ondernemerschap waar ze als organisatie mee te maken hebben. Want ondanks dat ze volledig afhankelijk zijn van subsidies vanuit de gemeente Tilburg, achten zij het toch van belang dat ze via de inzet van media zoveel mogelijk bezoekers weten aan te trekken. Zeker omdat de hoeveelheid subsidie natuurlijk afhangt van het belang dat je als organisatie uitstraalt naar de maatschappij.

Daarna nam Niek het stokje over en gingen we aan de slag met een interactief sessie rondom het thema ‘Van Netwerken naar Samenwerken’. Iedere aanwezige kreeg een blad uitgerekt met een stelling.

Stellingen zoals:

  • Samenwerken: meer handjes maken werk lichter
  • Samen offerte uitbrengen
  • Ambassadeur voor elkaar zijn; berichten delen op social media
  • Kennis delen; Wie heeft het antwoord op mijn vraag / wie zou mijn kennis kunnen gebruiken
  • Samenwerken aan nieuwe verdienmodellen

Iedereen mocht zijn stelling uitspreken en toelichten wat deze stelling voor hem/haar betekent. Of welke visie daarbij heeft. Frappant was te merken dat bepaalde stellingen zeer goed bij de persoon paste, bij  wie deze op schoot was beland.

Dit interactieve programmaonderdeel is ook de aanzet om de aankomende Mastermind sessies onder de aandacht te brengen. Deze sessies die in het laatste kwartaal 1 keer per maand zullen plaatsvinden, staan open voor alle leden van de JOST die met een uitdaging rondlopen en deze willen voorleggen aan collega-ondernemers (Bekijk hier het programma).

Na dit interactieve gedeelte was er tijd  om onder het genot van een drankje te netwerken. Op dit evenement waren maar liefst 24 mensen aanwezig, waarvan 4 introducées. Deze mengden zich ook op een natuurlijke manier met de andere JOST leden.

We kijken terug op een zeer geslaagde middag, die voor enkelen nog op een terras in de buurt werd voortgezet.

Ik wil een keer komen kijken

Meer informatie

Onze sponsoren

Bekijken

Ik wil een keer komen kijken

Meer informatie

Onze sponsoren

Bekijken