Menu

Masterclass Netwerken – 10 februari 2022

Als ondernemersnetwerk het over netwerken gaan hebben, dat moet toch zeker wat opleveren.

Op donderdagavond 10 februari druppelen bekende en voor JOST nog onbekende ondernemers het FAXX-gebouw binnen, midden in het centrum van Tilburg. Het bijzonder duurzame gebouw biedt ons warmte en vooral veel inkijk, door de grote open ramen aan de voorkant. ‘We zitten hier wel in de kiekert’ zei een van de Tilburgse ondernemers.

We zijn te gast bij een van onze hoofdsponsors ‘2ManyDots’. Dit bedrijf zorgt o.a. voor het technische onderhoud van de JOST-website. Eigenaar Mike Lelieveld, die in zijn jonge jaren veel horecaervaring heeft opgedaan, toont zich een ware gastheer en zorgt dat we ruimschoots worden voorzien van koffie en thee, met een lekker koekje erbij.

Niet alleen druppelen de deelnemers fysiek de ruimte binnen. Ook via de digitale Zoom-voordeur melden zich een vijftal deelnemers. Een aantal mensen konden door meerdere omstandigheden op het laatste moment niet fysiek aanwezig zijn. Om hen toch te betrekken bij deze Masterclass Netwerken is er een Zoomverbinding opgezet.

De koffie en thee wordt aan de kant geschoven en iedereen neemt plaats zodat het programma van de avond kan beginnen. Wat zou een JOST-bijeenkomst zijn zonder de hartelijke welkomstwoorden van Myriam? In haar praatje krijgen uiteraard ook de vijf mensen het woord, die er vanavond voor het eerst zijn. Ze vertellen wie ze zijn, wat voor onderneming ze hebben en wat ze ons te bieden hebben.

Deze korte pitches vormen een mooie opwarmer voor de spreker van vanavond: Dennis Stad van Sparreo. JOST heeft hem namelijk uitgenodigd om zijn visie over het onderwerp ‘Netwerken’ met ons te delen. En tijdens netwerkbijeenkomsten als deze hoort het houden van een bekende ‘elevator pitch’ er zeker bij.

Voordat Dennis dat specifieke onderdeel echt bespreekt, neemt hij ons eerst mee in wat hij ziet als de ‘randvoorwaarden’ om succesvol te kunnen netwerken. In zijn levendige presentatie vol met uitstekende voorbeelden komen vragen voorbij als: Waarom doe je wat jij doet?’, ‘Wat is jouw missie?’, ‘Wat verkoop jij?’, ‘Wat is jouw onderscheidend vermogen?’ en ‘Heb je een weggever?’.

Dennis geeft veel ruimte aan zijn publiek antwoorden te geven op deze vragen. En hij vergeet daarbij ook zeker ‘de mensen thuis’ niet. Deze worden ook zeer actief betrokken in de hele masterclass. Af en toe is het wat onhandig voor Dennis, omdat de microfoon die hij vasthoudt, bedoelt is om de ‘Zoomers’ van geluid te voorzien, terwijl de mensen die fysiek aanwezig zijn, geen moeite hebben om hem te verstaan.

De antwoorden die de deelnemers geven zijn een opmaat voor misschien het belangrijkste onderdeel van de avond: hoe schrijf je een nu een goede elevator pitch? Kort door de bocht kun je met de antwoorden op de eerder gestelde vragen een goede elevator pitch maken.

We krijgen allemaal tien minuten de tijd om onze elevator pitch te schrijven. En uiteraard krijgen een aantal de gelegenheid die van hem/haar met ons te delen. Mooi om te horen dat er een aantal zeer krachtige tussen zitten. Ook de schrijver van dit artikel is blij weer eens aan zijn pitch gewerkt te hebben.

Het enthousiasme van Dennis is onverminderd groot als hij ons ook nog wat bijbrengt over het goed nadenken over hoe je een wow-factor kunt realiseren binnen jouw bedrijf. En uiteraard wordt ook de inzet van digitale media zoals website en social media aangestipt. Toch loopt de avond langzaam op zijn einde en rondt Dennis zijn verhaal af, hoewel hij nog uren door had willen praten.

Door Myriam wordt hij hartelijk bedankt voor de verhelderende presentatie en nodigt ons allemaal vervolgens aan deel te nemen aan de netwerkborrel. De ‘Zoomers’ kunnen daar uiteraard niet bij aanwezig zijn en dus nemen we van hen al afscheid. Het was fijn dat ze er op deze manier bij konden zijn.

De borrel, sorry, het netwerken, verloopt in een fijne ontspannen sfeer. Er klinken ook zeer positieve geluiden vanuit de introducés. En spreken natuurlijk de wens uit dat ze vaker aan zullen sluiten bij een van de komende activiteiten van JOST.

Presentatie Spareo Succesvol Netwerken

Ik wil een keer komen kijken

Meer informatie

Onze sponsoren

Bekijken

Ik wil een keer komen kijken

Meer informatie

Onze sponsoren

Bekijken