Menu

Mastermind XL – 9 december 2022

Van de koude gure ochtendwind in de warme luwte van Gebouw88, waar we met JOST wederom te gast mogen zijn. We  zijn met 13 ondernemers te gast bij een van de ‘bewoners’ van dit gebouw: MCSI. Het is de tweede keer dit jaar dat JOST een Mastermind XL organiseert. En het aantal aanwezigen motiveert om er een goede sessies van te maken.

Na de koffie en thee en de kleine vaste introductie van onze voorzitter Myriam de Roo, splitst de groep zich in tweeën. Waarbij de al eerder genoemde Myriam zich ontfermt over een groep, doet Niek Frijters dat over de andere groep.

Intentie van een mastermindsessie is een antwoord te vinden op meest prangende (ondernemers)vraag van dat moment. Deze vraag is bij het inschrijven op deze activiteit al ingediend. Er is afgesproken dat we 2 keer 1 uur in een groep elkaars vragen gaan ‘beantwoorden’. Waarbij de duidelijke afspraak is, dat alles wat in deze kamer besproken wordt, in die kamer blijft.

Iedere deelnemer schrijft zijn/haar vraag op een leeg vel papier en stuurt dit papier rond langs de andere deelnemers. Die kunnen onder deze vraag een verdiepingsvraag stellen. Vervolgens wordt de aandacht gericht op de vragensteller en wordt er in een open gesprek geprobeerd een antwoord te vinden. Ook aan de hand van de verdiepingsvragen. Op die manier gaat de deelnemer hopelijk met concrete antwoorden weer naar huis.

De sfeer is open en vriendelijk en er wordt door alle deelnemers goed meegedaan. En na ruim 5 kwartier (iets langer dan gepland) is het tijd voor een korte koffiepauze. Voor de tweede ronde wisselen enkele deelnemers van groep. En begint het proces zoals hierboven vertelt weer opnieuw.

Omdat de schrijver van dit artikel enkel onder leiding van Niek twee sessies heeft gedaan, kan hij niet vertellen hoe de sessies bij Myriam zijn geweest.

De goede energie die tijdens de twee korte mastermindsessies is opgedaan nemen we mee naar het tweede programmaonderdeel van deze dag: De Kerstlunch. Hiervoor verplaatsen we ons naar Smeer ‘m. Hier staat een lange tafel al ongeduldig op ons te wachten.

De eerste drankjes zijn geschonken en de gesprekken zijn goed gaande. Ondertussen komen er luxe lunchplanken op tafel. Deze zijn gevuld met diverse luxe broodbeleg: zoals diverse kaas- en vleessoorten, maar ook tonijnsalade en zalm. Na een heerlijke soep, wordt ook het brood geserveerd.

Het behoeft verder geen toelichting dat er heerlijk gegeten is deze middag en dat er ook nog vele goede gesprekken hebben plaatsgevonden. De laatste kop thee of koffie worden geserveerd en dan is het al weer tijd om afscheid te nemen. Deze laatste grote activiteit van JOST in 2022 was uitermate geslaagd, volgens de deelnemers.

 

Ik wil een keer komen kijken

Meer informatie

Onze sponsoren

Bekijken

Ik wil een keer komen kijken

Meer informatie

Onze sponsoren

Bekijken