Menu

Terugblik Proostend de Zomer in! – 20 juni 2024

Dit jaar start de astronomische zomer op donderdag 20 juni om 22:51u (even opgezocht). Dus de naam en het moment van de activiteit kan niet beter en toepasselijker.

Er was een kleine aanpassing in het programma. Het bedrijfsbezoek aan Skintology kon helaas niet doorgaan. Daarom kwamen alle deelnemers meteen naar Peerke’s Hoeve in het hart van de Reeshof. Deze oude hoeve is een opvallende verschijning doordat het omringt wordt door moderne woningen in dit grote Tilburgse stadsdeel.

Op de patio worden we welkom geheten door de organisatoren van deze activiteit Karlinda Janssen, Kasia Piotrowska en Edward Meijer. En natuurlijk het bestuur van JOST. En daarbij worden er meteen 3 consumptiebonnen uitgereikt. Deze gaan de komende uren zorgvuldig ingezet worden om onszelf van drankjes te kunnen voorzien.

Er staat een ‘Walking dinner’ op het programma waarbij de schrijver van dit verslag zich van te voren echt afvroeg of hij zijn netste wandelschoenen aan moest doen (deze is voor Mark 😉).

Het is heerlijk vertoeven buiten. Wat een verademing is na een relatief koude en vooral natte maand. De gesprekken tussen de aanwezige leden en introducés komen vlot op gang. En worden ondersteund door een heerlijk drankje begeleid door bruin fruit (snacks).

Om 19:00u wordt het concept Walking dinner helemaal duidelijk. Op dat moment worden er namelijk wijnglazen met soep uitgedeeld. Het diner loopt dus met ons mee 😉. Tijdens het slurpen/drinken van de soep doet Corine als gewoonlijk het welkomstwoord en stellen de nieuwelingen zich ook aan ons voor.

Het gezellig netwerken vind zijn vervolg na het voorgerecht. En zonder het te merken wordt het hoofdgerecht geserveerd. Ook gesplitst in een vlees en een vegetarische variant. En uiteraard wordt er na het verorberen van dit smakelijk gerecht ook nog een dessert uitgedeeld. Een heerlijk mousse met witte chocolade en aardbeien. En proefden we daar ook een vleugje wodka?

En terwijl de gesprekken aan een stuk door gaan is de sfeer erg ontspannen. En hoewel de schrijver niet alle gesprekken heeft gevolgd (gelukkig niet), bestaat het vermoeden dat deze allerlei kanten opgingen.

En terwijl de laatste drankjes worden uitgeserveerd en er langzaam aan enkele mensen naar huis gaan, leert een blik op de klok dat het al 22:30u is. Tijd om echt afscheid te gaan nemen en elkaar een fantastisch mooie zomer te wensen. En zo we weten, de start daarvan duurde nog maar 20 minuten.

Foto’s: Henri Boer

Ik wil een keer komen kijken

Meer informatie

Onze sponsoren

Bekijken

Ik wil een keer komen kijken

Meer informatie

Onze sponsoren

Bekijken