Menu

Jubileumfeest JOST 35 jaar – 6 juli 2023

Wat een geweldig feest!

Nooit gedacht dat het Jan van Besouwhuis zo groot was-

In tijden niet meer zo heerlijk gedanst

Het eten was bijzonder goed, zoveel keus

Er hing een heel ontspannen sfeer

Dit moeten we vaker doen

Zomaar enkele reacties die gehoord werden tijdens het jubileumfeest van JOST in het Jan van Besouwhuis. En gefeest is er. Maar voor er volop gedanst werd, vonden er ook minder extravagante dingen plaats daar in Goirle.

Voor een grote groep leden en enkele introducés begon de feestmiddag/avond met een rondleiding door het Jan van Besouwhuis. Dit voormalige klooster vormt het culturele hart van Goirle en is de thuisbasis voor diverse clubs en verenigingen in Goirle e.o. De tour door het immens gebouw bestond uit twee gedeeltes. Eerst werden we Joep van Zoelen langs diverse ruimtes geleid. Zo kregen we een radiostudio, een atelier voor kunst, een harmoniezaal en de grote theaterzaal te zien. En voor de echte waaghalzen mochten we op een hoogte van 10 meter boven de theaterzaal lopen over de paden waar technici de theaterlampen stellen.

Na deze waaghalzerij vertelde Roxanne Petermeijer nog meer over de organisatie achter het Jan van Besouwhuis. Bijzonder om te horen dat de organisatie met relatief weinig vaste mensen draaiende wordt gehouden. De organisatie draait voor een belangrijk deel op de inzet van vrijwilligers. En ook interessant om te vernemen voor welke uitdagingen de organisatie staat door een vreemde verhouding die ze met de gemeente Goirle hebben.

Terug in de foyer wacht Sjors Leemans van The Taste of Work ons op om zijn filosofie achter zijn bedrijf te vertellen. Hij verzorgt vanavond de catering. Het bijzondere karakter van zijn onderneming is dat hij samenwerkt met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, in de vorm van re-integratie of dagbesteding. Hij begeleidt ze op weg naar de arbeidsmarkt door (weer) ritme op te doen in de keuken. Aanvullend krijgen ze ook een certificaat van de Rooi Pannen.

Na aankomst van de avondgasten wordt in de sfeervolle binnentuin het buffet geopend en laven we ons allemaal aan het zeer uitgebreide BBQ-buffet. En niet te vergeten genietend van de heerlijke zomeravondwarmte. Er worden zowel zakelijke als amicale gesprekken gevoerd. En wij zijn ook heel blij met de aanwezigheid van oud-leden als Eric Hamburg en Jan Stabel.

Nadat de magen gevuld zijn met al het heerlijks van het buffet en niet te vergeten de killing-deserts, gaan we naar binnen voor het ‘officiële’ gedeelte van de avond. Namelijk het overdragen van het voorzittersstokje van Myriam de Roo aan Corine van Dijk. In een persoonlijke gerichte speech van Erwin wordt Myriam hartelijk bedankt voor haar tomeloze inzet voor JOST. En na een groot applaus dankt Myriam alle aanwezigen voor het vertrouwen dat we in haar gesteld hebben. Daarbij bedankt ze in het bijzonder ook de andere bestuursleden. Bovendien spreekt ze het vertrouwen uit dat haar ‘erfenis’ in goede handen is bij Corine. Met een grote knuffel en een applaus draagt ze het stokje over.

De eerste daad van Corine is het onthullen van het nieuwe logo van JOST. Dit wordt met groot enthousiasme ontvangen. Myriam wordt nog verrast met een mooi collier en de traditionele fles Limoncello.

Na dit ‘plechtige’ moment gaat het volgende programmaonderdeel van start..Een korte jubileumquiz. 8 teams zijn in felle strijd met elkaar en beantwoorden een afwisselende serie van vragen waarin o.a. wordt teruggegrepen op de eerder dit jaar opgenomen podcasts.

Het team ‘De Corinnes’ (waar Corine helemaal geen lid van is) wint met grote overmacht de quiz en wint daarmee een fles Limoncello. Deze wordt op sociale wijze gedeeld onder alle aanwezigen.

De laatste tafels gaan aan de kant en zo wordt de dansvloer gecreëerd, waarop DJ Dennis met een fijne discomix start. Schoorvoetend wagen de eerste JOST-leden zich aan hun eerste danspassen, waardoor slechts de helft van de vloer gevuld is. Van die leegte maakt een groep tieners, die voor een andere bijeenkomst in het Jan van Besouwhuis aanwezig is, gretig gebruik. Zij dansen er (ook samen met JOST) er gretig op los en dit geeft een enthousiaste energie op de vloer.

Naarmate de avond vordert wordt er steeds meer gedanst. En een deel van de groep is nog steeds druk bezig om buiten te netwerken, genietend van de zomerluwte.

Helaas komt er ook  aan deze spetterende jubileumviering langzaam een eind. Moe en voldaan en vol energie verlaten de gasten druppelsgewijs het pand.

Gelukkig hebben we de vele foto’s van Henri Boer nog!

Ik wil een keer komen kijken

Meer informatie

Onze sponsoren

Bekijken

Ik wil een keer komen kijken

Meer informatie

Onze sponsoren

Bekijken