Menu

Mastermind XL – 12 oktober 2023

De ondernemers die lid zijn van JOST zijn voor het grootste deel 1-pitters. Dit betekent dat ze vaak alleen staan in het nemen van hun zakelijke beslissingen.

Soms sta  je voor een belangrijke keuze. Zoals het aanboren van een nieuwe markt of  het aanpassen van je dienstenpakket. Bij dit soort beslissingen is het fijn om elkaar binnen het JOST-netwerk op te zoeken en met gelijkgestemden te praten.

Zo staat het geschreven in de uitnodiging voor de Mastermind XL die vanavond plaatsvindt in Gebouw88 in de Spoorzone van Tilburg. Daar zijn we te gast bij MCSI.

De 9 ondernemers die aanwezig zijn, hebben zeer uiteenlopende vragen die ze op de mastermind-tafel neerleggen.

Vragen die gesteld zijn: hoe dek ik mij in voor ondernemersrisico’s, moet ik naar een BV-holdingstructuur of kan ik beter een eenmanszaak blijven, wat werkt beter; de focus op 1 doelgroep of toch niet, moet ik mijn tijd en energie investeren in veeleisende klanten met potentie voor de toekomst of moet ik gaan voor makkelijke klanten die directe omzet genereren, welke techniek kan ik het beste gebruiken voor het maken en verzenden van digitale nieuwsbrieven, ik ga een nieuw concept in de markt zetten, hoe krijg ik hier klanten voor en wie zijn dit?

Nadat de deelnemers hun individuele vraag op een A4 hebben gezet, gaan deze blaadjes rond. Vervolgens schrijven alle deelnemers een verdiepingsvraag onder de oorspronkelijke vraag.

Wanneer de A4-tjes rond zijn gegaan, krijgt iedere deelnemer de gelegenheid om de aan hem/haar gestelde verdiepingsvragen te beantwoorden. Bovendien krijgt de vraagsteller ook nog aanvullende feedback van de anderen. Op deze manier krijg je snel diepgang en vooral nieuwe  en bredere inzichten over de probleemstelling die men heeft ingebracht.

De kracht van een dergelijke mastermind is dat je jezelf als ondernemer gesterkt voelt in het idee dat je er niet alleen voor staat. Het netwerk helpt. Dit versterkt de saamhorigheid en verbondenheid met elkaar.

Na ruim 3  uur intensief naar elkaar luisteren en elkaar bevragen, komt de Mastermind XL tot een einde. Het was weer een supergezellige en vooral leerzame avond. Met als resultaat dat iedere deelnemer naar huis is gegaan met veel tips, nieuwe ideeën en inspiratie om mee aan de slag te gaan.

En een hartelijk dank aan Niek Frijters voor het nemen van de leiding en het delen van zijn brede ondernemerservaring in deze sessie.

 

Foto’s door  P-Focused en Niek Frijters

Ik wil een keer komen kijken

Meer informatie

Onze sponsoren

Bekijken

Ik wil een keer komen kijken

Meer informatie

Onze sponsoren

Bekijken