Menu

Terugblik Netwerkontbijt: Halen & Brengen – donderdag 18 april 2024

Rijdend langs de met nevel bedekte velden, verlicht door de opkomende zon, doemt vanuit de mist de spiksplinternieuwe ‘Uitspanning ’t Blauwe Schaap’ op. Verwelkomt door ruim 100 mekkerende lammetjes in de wei, start deze ochtend alleen met een landelijk vakantiegevoel in je hoofd.

Het is de locatie (binnen dan) waar het jaarlijkse netwerkontbijt van JOST gaat plaatsvinden. Aan de sfeer is absoluut niet te merken dat het zo vroeg is.

Zoals inmiddels gebruikelijk is de groep weer een mooie mix van oud-vertrouwd en introducés. ‘Hang je jas maar aan een haakje van 1  van de pilaren’ zei onze organiserende gastheer Henri Boer. Samen met Esther Koger hebben zij ervoor gezorgd we samen onder het dak van deze oude kapschuur staan.

Eerst even een kopje koffie of thee om te kunnen landen. Daarna een hartelijk welkomstwoord van Corine. Vervolgens is het de beurt aan de eigenaar en gastheer Bart van Ekkendonk  die vol trots vertelt over zijn afgelopen maart geopende horecabedrijf. Welke ontwikkelingen hij heeft doorgemaakt om hier te kunnen komen en hoe hij zichzelf vanuit het bedrijfsleven via schaapsherderschap naar eigenaar van een horecazaak heeft ontwikkeld. Bovendien vertelde hij een bijzonder verhaal over hoe de naam van zijn zaak tot stand is gekomen. (Nieuwsgierig naar de oorsprong, ga een keer langs, hij vertelt het je graag). Bovendien vertelde hij dat de meeste producten die hij verwerkt van Nederlandse en zelfs van echt lokale bodem komt.

Na de introducties is het tijd om te gaan genieten van alle heerlijkheden die uitgestald staan. Iedereen laat het zich goed smaken. En uiteraard komen er tijdens het eten ook de nodige gesprekken al op gang. Echter omdat er na het ontbijt nog een ander programmaonderdeel zit, grijpen Esther en Henri strak in om op tijd met het tweede deel te beginnen: Halen & Brengen.

Het principe is simpel. Je zit met 2-en aan 1 tafel. Je krijgt in totaal 6 minuten de tijd om jezelf kort voor te stellen en met de ander te delen wat je komt halen (dus wat je mogelijk van de ander nodig hebt). Of komt brengen (wat heb je de ander te bieden). In totaal zijn er 10 tafels, dus ook 10 korte gesprekken. Sommige gesprekspartners zijn compleet nieuw en andere geheel vertrouwd. Waardoor er een mooie mix van kennismaken en verdiepen ontstaat.

Om echt zaken te doen is de tijd  te kort. Maar ieder gesprek kan het startschot zijn voor nadere gesprekken die kunnen leiden tot samenwerking. Nu het programma ten einde is, er nog laatste kopjes koffie en thee worden gedronken nemen we langzaam weer afscheid van elkaar. En kunnen we terugkijken op een inspirerende ochtend met een goede en positieve energie. En nu weer verder gaan met ondernemen!

Foto’s gemaakt door P-Focused

Ik wil een keer komen kijken

Meer informatie

Onze sponsoren

Bekijken

Ik wil een keer komen kijken

Meer informatie

Onze sponsoren

Bekijken