Menu

Netwerkontbijt: Halen & Brengen – donderdag 13 april 2023

Zorgen dat je op tijd in een treinstel stapt, zonder dat deze gaat vertrekken. Waarom? Dit is nodig om het netwerkontbijt niet te hoeven missen. Die vindt namelijk plaats in Eetbar De Wagon achter het station in de Spoorzone van Tilburg. Deze tot horecagelegenheid verbouwde treinstellen vormen de ideale locatie om te ontbijten en ook later te gaan speeddaten.

Het spoorboekje geeft aan dat het programma ’s ochtends om 7:30u begint. Dat is voor de meeste aanwezigen aan de vroege kant. Toch is iedereen ruim op tijd. Maar liefst 23 mensen stappen in, onder hen een groot aantal nieuwe mensen. In 1 van de wagons is een grote lange tafel gedekt die langzaam en zeker gevuld raakt met schalen vol heerlijkheden. Brood, yoghurt, fruit, jam, eieren, vleesbeleg, diverse spreads, jus d’orange.

Iedereen zoekt een geschikte plek aan tafel uit. Dan komt het moment dat Myriam haar gebruikelijke woordje doet. Iedereen wordt van harte welkom geheten, er wordt verteld over de aankomende activiteiten. Er wordt kort uitgelegd wat vandaag de bedoeling is en de nieuwelingen mogen zich heel kort voorstellen. Zeker niet onbelangrijk; er wordt aangekondigd dat Corine van Dijk de nieuwe voorzitter van JOST gaat worden. Dit wordt met applaus ontvangen. Corine introduceert zichzelf daarna kort even aan ons allen en geeft aan erg veel zin te hebben in haar nieuwe rol als voorzitter. De officiële overdracht vindt plaats op 6 juli tijdens het jubileumfeest.

Nu is het echt de hoogste tijd om de inhoud van de schalen op de lege borden te scheppen en de magen te vullen. Tijdens het eten wordt er al een goed begin gemaakt met wat er later zal komen….kennismaken en netwerken.

Ruim 1 uur later zijn we klaar om te gaan speeddaten. Daarvoor verplaatsen we ons naar de andere wagon. Qua inrichting gaat het niet klassieker worden. Want hier staan 6 x 2 banken tegenover elkaar opgesteld, met een tafel ertussen. Ideaal om in groepen van 4 personen een kort gesprek te voeren. Kort, want de tijd is gelimiteerd  om juist zoveel mogelijk mensen te kunnen spreken. Dat is de essentie van speeddaten natuurlijk. Er vinden in totaal 6 rondes plaats, waarbij iedere spreker 2 minuten de kans krijgt een korte pitch te houden en aan geven wat ze komen halen en vooral wat ze komen brengen. Iedere 10 minuten wordt er van tafel gewisseld. Dit is af en toe lastig door het krappe middenpad van de treincoupé.

Er hangt een goede energieke sfeer in de wagon en men voelt het enthousiasme bij iedereen. Zeker bij de introducés. En als altijd is de tijd veel te krap om iedereen te spreken. Gelukkig is de voor-en nazorg door de organiserende dames Corine en Anne-Marie uitstekend en krijgen we zowel een lijst met de deelnemers als de diverse zoekvragen via mail toegestuurd. Zo creëer je de ingang om het contact ook na vanochtend snel voort te zetten.

Samengevat een zeer fijne en vruchtbare ochtend voor iedereen, waarbij 3 nieuwelingen direct aan hebben gegeven lid te willen worden van JOST.
We durven met zekerheid te stellen dat dit een activiteit is die vast op de JOST-agenda komt te staan.

 

Foto’s gemaakt door Henri Boer

 

Ik wil een keer komen kijken

Meer informatie

Onze sponsoren

Bekijken

Ik wil een keer komen kijken

Meer informatie

Onze sponsoren

Bekijken